Algunhas novidades gastronómicas para eventos en 2016
Lonxe de apagarse o interese polo gastronómico, 2016 será un ano no que renovaremos a nosa curiosidade por todo o que teña que ver coa creación entre fogóns. A televisión segue apostando polos chefs, como vemos na renovación de programas como Master Chef ou co estreo de ‘O Xef‘ un formato de telerrealidade que segue ao popular cociñeiro Dabiz Muñoz e o seu día a día en DiverXo. Contámosvos en anteriores entradas como ascendeu o furor polas food trucks, os alimentos máis exóticos que estarían por chegar e o perfil dos eventos culinarios. Este ano case recentemente estreado queremos repasar un pouco que novidades avístanse na sempre complicada tarefa de servir caterings nos eventos que organicedes. Imos alá.
Cervexas artesanais para logo de cada evento: desde fai dous anos vivimos unha momento de crecemento no sector cerveceiro, así que non todo é cuestión de bos viños. As cervexas artesanais, elaboradas con ingredientes naturais son o colofón perfecto para unha xornada de encontros e traballos.
Consome local: os produtos locais serán os protagonistas en cada sesión de catering en nos eventos. E non lles fata razón porque un dos atractivos de desprazarse a outra cidade é probar algunha das especialidades. A diversidade culinaria e a súa exaltación serán tendencia este ano.
Showcooking, os novos concertos: ao principio parecía unha esaxeración pero agora xa soa bastante acertado: os cociñeiros ascenden como unha especie de novas estrelas do rock. Así, o ambiente de calquera evento pode subir cunha ou dúas corners dedicados á preparación de alimentos en directo. Polo menos, resulta máis entretido que ver desfilar bandexas.
A comida como nexo de unión: un dos desafíos á hora de preparar un evento é pensar cal é o mellor xeito de que os asistentes relaciónense entre eles e creen sinerxías que aporten un valor engadido aos eventos que reúnan aos profesionais dun sector. Por exemplo, podemos servir pequenas bandexas con propostas tipo finger buffet e servíndose ao longo do evento.
Comida sa, máximo sabor: as propostas de catering pivotarán sobre alimentos sans que fuxan das graxas e os azucres pero que sexan saborosos e atractivos. A tenor da proposta de usar alimentos locais, poderiamos dicir que en Galicia partimos con vantaxe grazas a nosa variada e sa ‘despensa natural‘ de vexetais.
Infusións servidas en cocteleira: Non só trátase da comida. Unha das tendencias de 2016 estará nos nosos vasos. A coctelería ten novas propostas que nos sorprenderán, como os cócteles infusionados, que quere dicir? Pois basicamente substituír o compoñente das infusións con algún tipo de bebida alcohólica. Un proceso interesante de ver, do mesmo xeito que as súas combinacións e o resultado ao padal.
Ata aquí algunhas das novidades que nos esperan durante estes once próximos meses.
Cal vos presta máis?
foto de cervezas Mumumío