Food trucks, unha alternativa ao catering tradicional

DHHQbqc0RrWVf0uDNe5E_The Litte Cafe

Se ben seleccionar o lugar de celebración é ou primeiro paso á hora de planificar a organización dun evento, non podemos esquecer outro dous alicerces fundamentais que garantirán o éxito ou o fracaso do mesmo: ou catering.

Xunto coa mini-comida outra das tendencias gastronómicas que está a pisar forte neste sector son os food trucks. Estes “camións de comida” orixinarios de Estados Unidos chegaron a España fai un par de anos e, lonxe de ser unha moda pasaxeira, consolidáronse como unha das alternativas máis orixinais para cubrir o catering de todo tipo de eventos. As “gastronetas” están pensadas para atender as necesidades alimenticias dos millenials,  un dos sectores de consumo que está a cobrar máis forza actualmente.

Aínda que a súa orixe estea ligado á comida rueira, cada vez son máis os cociñeiros de renome que se sumaron a esta tendencia adaptando a súa carta a unha cociña itinerante. Por este motivo non resulta estraño atoparse food trucks en vodas -ben como complemento ao aperitivo, ben tras o banquete- aínda que o certo é que a versatilidade desta nova forma de catering sobre rodas permite a súa contratación para un abanico de eventos moi amplo. Festivais de música, eventos deportivos, congresos, inauguracións… as posibilidades son moitas no que a food trucks se refire.

A pesar da súa inherente versatilidade -existen diferentes opcións en canto ao tamaño dos  camións e a oferta de produtos que presentan- se che convenceu esta alternativa ao catering tradicional debes ter en conta unha serie de aspectos co fin de garantir o éxito do evento.

  • Lugar de celebración. Non todos os espazos están acondicionados para acoller food trucks polo que resulta clave saber de antemán como introducilos, onde situalos e a normativa que se debe cumprir para o seu traslado.
  • Un dos inconvenientes deste tipo de catering é que o reducido tamaño das cociñas dos food trucks non permite servir a un número elevado de comensais. É importante saber cantas persoas van asistir ao evento para poder calcular o número de camións necesarios en función da capacidade destes.
  • Hai que ter en conta que os food trucks están ligados desde a súa orixe á comida rueira polo que, por norma, non contemplan a instalación dun lugar no que poder sentar a comer. Isto implica reservar un espazo onde instalar unha zona de comedor na que os asistentes poidan gozar comodamente da comida.

Máis de 20 anos de experiencia no sector converten a Trevisani na mellor opción para organizar eventos en Santiago de Compostela. Por este motivo, xa decidas sumarte ao carro das novas tendencias de catering ou manterte fiel ao tradicional conta connosco para facer que o teu evento sexa todo un éxito.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *